Over mij

Sinds 1993 woon en werk ik in Nederland. Vanwege de promotie van mijn man aan de Universiteit van Groningen is ons gezin destijds naar Nederland geëmigreerd. Na vier jaar verhuisden we naar Nijmegen. In het begin zorgde ik voor ons gezin en leerde ik de Nederlandse taal en cultuur kennen.

Daarnaast liep ik stage bij een acupunctuur praktijk van een Nederlandse collega. Stap voor stap breidde ik mijn werkzaamheden op het gebied van acupunctuur steeds verder uit.

Opleidingen en werkervaring

Ik ben in China opgeleid tot acupuncturiste. In 1984 studeerde ik af in de Traditionele Chinese Geneeskunde aan het Qinghai Medical College. Daarna volgde ik cursussen Interne Geneeskunde aan de Ziekenhuis van Beijing TCG  Universiteit.  Van 1984 tot 1993werkte ik als junior en senior arts in verschillende ziekenhuizen.

In 2006 voltooide ik de Westers Medische Basisopleiding aan de Academie Qing Bai in Amersfoort. Hier volgde ik ook de bijscholingen ooracupunctuur (2008) en gynaecologie (2010/2011). In 2015 heb ik de verkort Westers Medische Basis  opleiding aan de HvNA te Velp gevolgd en voltooid. Daarna volgde ik op iedere  jaar verschillende bijscholingen.

Van 2003 tot 2008 werkte ik in de praktijk voor TCG van Jan Elferink in Lichtenvoorde. In 2007 startte ik mijn eigen acupunctuurpraktijk.

Lid van beroepsvereniging

Sinds 2002 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (ZHONG). Deze beroepsvereniging ondersteunt therapeuten in de traditionele Chinese geneeswijze bij de uitoefening van hun praktijk.

Passie voor mijn vak

Ik ervaar het als een groot voorrecht dat ik Traditionele Chinese Geneeskunde heb kunnen studeren en met mijn opgedane kennis en ervaring mensen kan helpen. Ik haal ontzettend veel voldoening uit dit prachtige werk.

Ik realiseer me dat voor veel Nederlandse vrouwen acupunctuur nieuw en misschien zelfs een beetje spannend is. Daarom neem ik alle tijd om je op je gemak te stellen. Ik vind het belangrijk om uit te leggen wat ik doe en waarom en je zo echt te betrekken bij je behandeling.