Maancake voor het Maanfestival

Bij het Chinese Maanfestival eten mensen een speciale maancake(月饼 yue bing). In 2017 valt het Maanfestival op 4 oktober. Hier vind je het recept voor de originele Chinese maancake.

Voor het deeg van een echte, originele maancake heb je nodig:

  • glutinous rijstmeel (kleefrijstmeel)
  • kleverige rijstmeel
  • wheat starch (tarwezetmeel)
  • Cheng poeder
  • poedersuiker
  • zonnebloemolie
  • melk

Voor de vulling van de maancake heb je nodig:

  • Een blik rode bonenpasta (red bean paste)

Overige hulpmiddelelen

  • Een maancake bakvorm voor 50 gram
  • En een beker geroosterde glutinous rijstmeel

Hoe maak je het deeg?

Doe eerst 50 gram poedersuiker, 20 ml zonnebloemolie en 185 ml melk in een kom. Goed mengen. Voeg dan dan toe: 45 gram glutinous rijstmeel, 35 gram kleverig rijstmeel en 20 gram wheat starch. Ook goed mengen. Zet daarna de kom in de magnetron. Zet de magnetron hoog en laat een minuut koken.  

Haal de kom uit de magnetron en roer het deeg even om. Ze de kom daarna weer in de magnetron, kook het deeg weer een minuut en roer het deeg daarna weer om.

maancake deeg omroeren

Daarna zet je de kom 30 seconden in de magnetron, haal ‘m er weer uit en roer het deeg weer goed op. En zet ‘m daarna weer 30 seconden in de magnetron.

Dat was de laatste keer. Nu maak je het deeg glad want het deeg is klaar.

Maancake maken

Nu ga je de maancake maken.

  • Verdeel het deeg in ongeveer 20 kleine bolletjes. Elk bolletje moet ongeveer 20 gram wegen.
  • Verdeel de rode bonenpasta ook in ongeveer 20 bolletjes, elk bolletje moet ongeveer 30 gram wegen.
bolletjes van maancake

Maak het deeg plat en zet de vulling in het midden.

maancake met vulling

Vouw het deeg voorzichtig dicht. Maak het rond en doe een klein beetje geroosterde rijstmeel op de bol.

Ze de bolletjes nu voorzichtig in de bakvorm. Druk ze naar beneden.

Trek de bakvorm weg en leg de maancake ongeveer 12 uur in de koelkast.

En en dan heb je een echte, originele, Chinese maancake gemaakt. Eet smakelijk!

maancake

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze versterkt kleefrijst de milt-qi en de maag-qi en het verlicht transpiratie. En de rode boon versterkt de milt-energie en werkt tegen het vasthouden van vocht.

We hebben hier nog meer recepten, bijvoorbeeld het recept voor dumpling.

Ontspannen in de overgang

Sommige vrouwen zijn niet ontspannen in de overgang. Integendeel, zij hebben serieuze klachten. Als jij veel last hebt van overgangsklachten, neem dan contact op met Ruo Yu Fang. Zij kan je vertellen wat er in jouw situatie zou moeten gebeuren om je klachten te verlichten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Opvliegers in de overgang

Hoe kun je opvliegers verminderen Als je opvliegers wilt verminderen zijn de volgende factoren van belang: Lever-meridiaan Vanuit het gezichtspunt van de Traditionele Chinese Geneeswijze

Lees verder »

Yang-leegte type

Hier vertel ik over het Yang-leegte type (阳虚). 1. Welke type ben jij? Iedereen is uniek In mijn praktijk komen veel vrouwen met verschillende overgangsklachten.

Lees verder »