Belangrijke organen voor nier-energie

Belangrijke organen voor nier-energie zijn: de nieren, de blaas, de baarmoeder, de eierstokken en de milt. De belangrijkste functie van de nier is het regelen van geboorte, ontwikkeling en rijpen en het reguleren van de vochtbalans. Dus de nieren, de blaas, de baarmoeder en de eierstokken zijn belangrijke organen voor de nier-energie.

De milt is een belangrijke schakel in het spijsverteringsproces bij het verteren van voedsel en bij het maken van Qi en Bloed, ook voor nier-energie.

Wat kun je doen om je nier-energie te versterken?

  • kastanjesEet iedere dag paar kastanjes

In Traditionele Chinese Geneeswijze gebruiken we de kastanje tegen rugpijn, gewrichtspijn en vermoeidheid.

Het eten van kastanjes versterkt de nier-energie en de milt energie.

  • lamsvleesEet regelmatig lamsvlees

Het eten van lamsvlees verbetert de bloedsomloop, het verwarmt het lichaam, het versterkt de nier-energie (vooral de nier-yang) en het is heel geschikt om in de winter te eten.

Acupunctuurpunt

Acupunctuurpunt Blaas 40

Je kunt acupunctuur punt Blaas 40 (Wei Zhong 委中) masseren.

Dit punt ligt in in het midden van de knieplooi.

Masseer acupunctuurpunt Blaas 40 elke dag 2 tot 3 keer gedurende 5-10 minuten.

Het masseren van dit punt versterkt de nier-energie en het werkt tegen rugpijn en kniepijn.

Overgangsklachten

contact

Als je erg veel last hebt van overgangsklachten, neem dan contact op met Ruo Yu Fang.

Zij kan je precies vertellen wat er in jouw situatie nodig is om je overgangsklachten sterk te verminderen.

Test

Of neem het e-book Eerste Hulp Bij Overgang mee van deze website. In dit e-book vind je o.a. een test om te bepalen welk overgangstype jij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Menstruatiepijn

Menstruatiepijn Meridianen De meridiaan die heel belangrijk is voor menstruatiepijn is de Ren Mai-meridiaan. Op de de Ren Mai-meridiaan ligt acupunctuurpunt Ren Mai 4. Acupunctuurpunt Ren

Lees verder »

Dumpling maken

Dumpling ( 饺子(JiaoZi) is traditionle Chinese voeding. Deze voeding heeft ongeveer 1800 jaar geschiedenis. Het is door een beroemde Chinese genees dokter Zhang Zhong Jing

Lees verder »